sunnuntai 24. toukokuuta 2020

Huonekaluvalssia

Ihana kesäinen lauantai takana ja asteen viileämpi sunnuntai vielä edessä. Täällä lauantai meni lähes kokonaan maalaushommissa sisällä mutta tänään aion kyllä mennä myös ulos ja nauttia kukkivista tuomista ja oman pihan upeassa kukkaloistossa olevasta kirsikkapuusta. Mutta lupailin aiemmin meneillä olevasta projektista kuvia ja sitä siis luvaksi seuraavaksi.

Tapoihini ei kuulu siirrellä usein huonekaluja. Saan kyllä paljon uusia sisustusideoita ja olen hankkinut vanhan huonekalun tilalle uuden useammankin kerran mutta huonekalut eivät meillä juurikaan vaihtele paikkoja. Muutettuani kotiin, olen miettinyt isompien huonekalujen paikan tarkasti ja pitäydyn hyvin pitkälti siinä minkä olen hyväksi todennut. Mutta nyt on ensimmäinen kerta, kun meillä kokeillaan uutta järjestystä.


Olen jo pitkään kypsytellyt ajatusta kuinka saada olohuone toimivammaksi. Olen laittanut turhaa tavaraa pois ja miettinyt säilytysratkaisuja tavaroille, joista en halua luopua. Koronan myötä on tullut viettänyt normaalia enemmän aikaa kotona ja ajatukset ovat kypsyneet pikkuhiljaa. Ensimmäinen vaihe tässä astetta suuremmassa muutoksessa on, että meidän ruokapöytä vaihtoi suuntaa.


Oma ensimmäinen reaktioni oli, että olipas huono idea. Tila näyttää huomattavasti ahtaammalle ja vapaata lattiatilaa jää huomattavasti vähemmän pojan leikkeihin kuin aiemmin. (Oikeasti sitä on toki yhtä paljon mutta nyt yhtenäistä isompaa tilaa on vähemmän). Päätin kuitenkin sulatella asiaa hetken. Katselin järjestystä tovin ja olen lämmennyt asialle pikkuhiljaa. Ehkä ajatus kuitenkin toimii. Mies vielä sulattelee tätä ensimmäisen vaiheen muutosta mutta hänkään ei enää vastustele samalla tavalla kuin mitä ensimmäinen reaktio oli.

Ratkaistavana meillä on myös esimerkiksi kattovalaisimen ongelma, kuinka saada se järkevästi asemoitua pöydän päälle. Mutta nyt ollaan jo edetty pidemmälle ja projektin seuraavakin vaihe on tänä viikonloppuna toteutettu: Olohuoneessa tiiliseinä vaihtoi väriä. Josko jo ensi viikonloppuna päästäisiin tästäkin eteenpäin. Voi olla se tulee vähän liian pian mutta katsellaan miten intoa riittää ja millaisia säitä on tulossa. Toista hyvää viikonloppua en enää suostu sisällä viettämään.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti