sunnuntai 10. toukokuuta 2020

Ihanaa äitienpäivää!

Miten teillä vietetään äitienpäivää? Kuuluuko siihen tarkkoja perinteitä? Lapsuudessa meidän perheellä oli perinteenä viedä aamupala aina äidille vuoteeseen, joka raukka joutui aina odottelemaan vuoteessa hereillä ties kuinka kauan. Käytiin usein myös poimimassa äidille valkovuokkoja lähimetsästä ja tehtiin tietenkin itse aina kortit hänelle. 


Nyt kun olen itse äiti on meidän perheellä uudet perinteet. Miehen kanssa ollaan yhdessä päätetty, ettei aamiaista syödä vuoteessa mutta astetta hienompi aamiainen kyllä katetaan äitienpäivänä. Pojalta olen saanut päiväkodissa tehtyjä ihania kortteja ja pieniä lahjoja. Joka vuosi ollaan tehty myös jotain mukavaa yhdessä, käyty retkellä metsässä, ulkoiltu tai muuta vastaavaa. Tänä vuonna me teemme retken vanhempiemme terassille ja päästään näkemään mummia ja vaaria. Tähän äitienpäivään kuuluu myös haikeutta ja surua, kun yksi äiti on poissa ja yksi puhelu jää tekemättä.



Hyvää äitienpäivää kaikille äideille!! Äitinä olo on suurin saavutukseni ja olen siitä aivan älyttömän onnellinen, vaikka aina äitinä olo ei olekaan ihan helppoa. Mutta kaikille tätä iloa ei suoda ja osalle toiveista huolimatta vain kerran. Ollaan siis iloisia, jos meille on annettu lahja ja saamme olla äitejä. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti