sunnuntai 17. huhtikuuta 2016

Vihreä koti

Kevät on tehnyt tehtävänsä ja koska ulos ei ole vielä kovin paljoa voinut kukkia istutella, niin olen tuonut kukkia sisälle. Jo reilu pari viikkoa sitten ostin lähikaupasta kauppareissulla mukaan palmuvehkan. Palmuvehkan pitäisi olla erittäin helppohoitoinen ja kestävä kasvi mutta saa nähdä kuinka kauan se tällaisen kasvintappajan kanssa pärjäilee. Onnistuin nimittäin tappamaan sykyllä ostetun mehikasvinkin liikaan kasteluun. Oli kyllä ihme, että olen onnistunut kastelemaan jotain kasvia liikaa, kun olen onnistunut aikanaan kaktuksenkin tappamaan sillä, etten muistanut kastella sitä riittävän usein..




Tällä viikolla kasviarsenaali lisääntyi vielä kahden kasvin verran. Kuivuutta kestävä kasvi rahapuu lähti mukaan Plantagenista, kun olin siellä katselemassa jo vähän kevätkukkia. Rahapuitakin olen kaksi onnistunut tappamaan elämäni varrella mutta kolmas kerta toden sanoo (tai sitten ei). Tämä versio oli uuden näköinen ja näytti niin kivalle, että se pääsikin mukaan koristamaan vierashuonetta. Ja eikös feng shuin mukaankin rahapuun pitäisi tuoda vaurautta taloon, niin sille olisi kyllä tarvetta..




Plantagenista lähti mukaan myös lankaköynnös, joka on aivan uusi tuttavuus. Siihen en ole aiemmin törmännyt, enkä ainakaan vielä ole onnistunut sellaista saamaan hengiltä. Ihastuin lankaköynnöksen ulkonäköön ja sellainenhan oli sitten ihan pakko saada. Sisustuksessa se sain paikan olohuoneen omenalaatikosta, joka olikin hakenut pääsiäisen jälkeen vähän muotoaan. Taloyhtiön kirjahyllystä löytyi kasvin seuraksi kivan näköisiä vanhoja kirjoja (sisällöstä ei varmuutta) mutta niiden avulla sain luotua kivan kokonaisuuden olohuoneen piristykseksi.




Yritän ryhdistäytyä nyt näiden kasvien hoidossa ja pitää niitä jopa hengissä. Ne tuovat kuitenkin sisustukseen jotain sellaista mitä millään muulla ei sinne saa aikaiseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti