perjantai 1. huhtikuuta 2016

Kirjahylly omenalaatikoista

Nyt on saatu vierashuoneen/työhuoneen tilanne aika paljon paremmaksi ja kirjat ovat saaneet oman paikkansa. Hain Bauhausista kasan omenalaatikoita ja kasasin niistä kirjahyllyn pääsiäisviikolla. Mitään kovin valmista ajatusta näistä ei ollut ja tilan mukaan mentiin mutta aika kivasti kuusi omenalaatikkoa kätkee sisälleen kaikki huoneessa olleet kirjat. Kuvittelin, että laatikoita olisi saanut olla enemmänkin mutta onneksi tämä määrä riittää. Hyllyä on toki helppo kasvattaa myöhemmin ostamalla siihen vai uusia laatikoita mutta nyt pidän siitä, ettei se ole liian raskaan oloinen pienessä huoneessa.



Hyllykkö on vielä vähän kesken, sillä mielestäni omenalaatikot ovat liian tuoreen näköisiä eli pidän harmaammasta kuluneesta pinnasta enemmän kuin tuoreesta laudasta. Ostin laatikoihin käsittelyaineen, jolla ilmeen saa harmaammaksi mutta koska laatikot ovat olleet ulkona täytyy niiden kuivua sisällä ensin pari kuukautta ennen kuin niitä voi vielä käsitellä. Ilmesesti ne puskevat kyllästeainetta vielä tovin, joten hyllyn lopullista ilmettä joutuu odottelemaan siis kesään asti.





Vaikka hyllyt ovat vielä omaan makuun liian keltaisen sävyiset, on tämä kokonaisuus kuitenkin omaan makuun paljon enemmän kuin alkuperäinen Ikean hyllyt ja laatikko yhdistlmä. Vähän personnallisemman näköinen ja tila näyttää avarammalta kuin aiemmin siitä huolimatta että valkoiset hyllyt vaihtuivat tummempiin versioihin. Eräs kaverini on sanonut, etteivät kirjat ole mikään kaunis sisustuselementti. Olen hänen kanssaan tietyllä tavalla samaa mieltä mutta en voisi elää kuitenkaan ilman kirjojani. Moniin kirjoihin liittyy muistoja, toisista haen ideoita esimerkiksi käsityöprojekteja tehdessä ja hyviin romaaneihin palaan aina uudelleen. Vaihtoehtona ei siis ole kirjojen hävittäminen, joten täytyy vain ideoida kuinka ne saisi näyttämään mahdollisimman hyvälle sisustuksessa ja nyt otettiin askel oikeaan suuntaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti