maanantai 18. joulukuuta 2017

Joulukukkia

Joulukukkien kanssa mentiin tänä vuonna aika samalla linjalla kun aiempinakin vuosina. Ehdoton suosikkini jouluruusu on takuuvarma näky joulunaikaan meillä. Tänäkin vuonna se kotitui jo joulukuun puolivälissä kaunistamaan olohuonetta. Tykkään jouluruususta todella paljon mutta harmikseni en ole saanut sitä pysymään hengissä kevääseen asti, niin että pääsisisin istuttamaan kukan puutarhaan. Yksi jouluruusu löytyy puutarhastakin ja se kuuluu kyllä ehdottomiin suosikkeihini myös puutarhan puolella. Tänä vuonna on taas yksi yritys saada toinenkin jouluruusu etupihalle.

 
Toinen suosikkikukkani joulun aikaan on hyasintti. Sen tuoksu on huumaava ja niin ihanan jouluinen. Tällä hetkellä taitaa olla menossa kolmannet hyasintit tälle joululle. Tähän tuoksuun en vain voi kyllästyä. Väreistä valkoinen kuuluu suosikkeihini mutta eipä taida se juurikaan ketään yllättää.


 Yksi uusi tuttavuus on viime vuosina kovasti suosiossa ollut huonekuusi. Ensin ajattelin, että ei ole mun juttu. Mutta niin muiden huonekuusen kuvia aikani katseltua sellainen päätyi nyt täksi jouluksi meillekin. Katsotaan kuinka hyvin saan tämän yksilön pidettyä hengissä vai saanko heittää hyvästi tällekin kasville joulun jälkeen. Ei taida tämä kuulua ihan helpoimpiin kasveihin.

 

Aika perinteisellä linjalla siis mennän mutta mukana jotain uuttakin. Eilen tuli kuusikin jo sisään, joten tuoksut alkaa olla kohdallaan. Vielä kun päästään vähän leipomaan, niin saadaan koti tuoksumaan ihan joululle. Ihan nurkan takanahan tuo joulu jo onkin.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti