sunnuntai 3. joulukuuta 2017

Uusi matto uusi tunnelma

Meidän ruokatilan matto meni marraskuun lopulla uusiksi. Ruokapöydän alla on ollut Ikeasta ostettu ruudullinen tekokutuinen matto josta en ole kauheasti pitänyt. Suosin aitoja materiaaleja ja tekokuitu saatika maton kuosi ei ole enää pitkään aikaan oikein tuntunet omalta. Mattoa ostaessa olen varmaan ajatellut sen helppohoitoisuutta ja pestävyyttä. Pojan tuolin alle olemme kuitenkin hankkineet muovilevyn suojaamaan mattoa, joten suurimmilta sotkuilta sen puolesta selvitään. Ja onhan tuo sotkun määrä vähentynyt jo huomattavasti pahimpien taaperoaikojen.


Vanhasta matosta oli mahdotonta löytää kuvia. Olen selvästi vältellyt maton kuvausta ja niinpä ennen ja jälkeen kuvat jäävät tällä kertaa näyttämättä.

Uusi matto löytyi myös Ikeasta. Koko on ruokapöydän alle parempi kuin entisessä ja materiaali sekä ulkonäkö huikeasti parempi. Matto on nimeltään Lohals ja se on kudottua juuttia. Valitsin matosta suurimman koon 200x300 ja koko on juuri passeli kuuden hengen ruokapöydän alle.

 

Samalla tuli kuvattua lomalla löytynyt ihana ruosteinen ruukku, jonne ostin jouluisen valkokartiokuusen. Tarkoitus oli viedä tämä ihanuus ulos mutta en ole vielä malttanut, vaan se jäi ruokapöydälle somistamaan pöytää. Ruukku ei ole vanha, vaan uusi mutta niin ihana, etten voinut jättää sitä kauppaan. Kuusen lisäksi joulutunnelmaa ruokapöydässä tuo lampaantaljat ja lemppari joulukkukkani valkoinen hyasintti. Niin ihana jouluinen tuoksu. Ensimmäisen adventin kunniaksi kynttilät palamaan ja joululaulut soimaan. Tänään aamusta asti uunissa on ollut myös joulukinkku!! Jouluisia terveisiä siis meiltä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti