lauantai 22. joulukuuta 2018

Luukku 22: Suklaatalo

Olin suunnitellut tekeväni tänä vuonna piparitalon tai no ainakin tarkoituksena oli yrittää sellaista. Silmissäni siinsi upea talo lumikuorrutteineen mutta todellisuus olisi ehkä ollut jotain muuta. Viime viikonloppu meni kuitenkin niin nopeasti ohi, kun tekemistä riitti, ettei talon tekoon ollut aikaa. No eipä se ole tämäkään loman aloitus kovin sulavasti mennyt. Ollaan aina saatu tosi hyvää palvelua terveyskeskuksesta pojan kanssa. Eilen oli toisin ja jäätiin ilman hoitoa epäpätevän lääkärin vuoksi. Tänään yksityisellä saatiin upeaa palvelua ja vahvojen lääkkeiden kanssa aloitetaan tämä joulun vietto. Mutta piparitalot saattoi tässä vaiheessa unohtaa suosiolla. Korvaavana tekeleenä sitten ekaa kertaa kokeilussa suklaatalon teko.


En ole koskaan aiemmin tehnyt suklaataloa. Poika ilmoitti, että haluaa paloaseman. Ihan paloasemaa tästä ei tullut mutta tein astetta korkeamman talon, jos tämä kelpaisi. Ihan sujuvasti ei tämänkään talon teko mennyt. Yksi suklaalevy tuli tuhottua, kun yritin tehdä ovea taloon. Niin napsahti poikki koko levy. Niinpä tähän tehtiin vähän tällainen huijausovi, kun en uskaltanut enää ottaa riskiä ainoan jäljellä olevan suklaalevyn kanssa. Mutta tämä saanee nyt kelvata tälle joululle. Pääasia, että saadaan tuo poika terveeksi ja päästään joulun viettoon.

 


Ymmärrettävistä syistä meillä aikataulut mättää aika pahasti ja suklaatalon kuvat on otettu iltahämärissä ilman sen suurempia stailaamisia. Ihan kaikkeen ei kuitenkaan tässäkään talossa osattu varautua. Huomenna on siis tiedossa extra kiireinen päivä. Jokos teillä joulu saa tulla?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti