perjantai 7. joulukuuta 2018

Luukku 7: Kransseja

Luukusta seitsemän paljastuu itsetehty joulukranssi. Kauniita kransseja näkee paljon näin joulun alla. Olen itsekin yrittänyt niitä useampana vuonna tehdä mutta aika onnettomin tuloksin. Välineet ja pohja eivät ole olleet ihan kunnossa ja se on näkynyt lopputuloksessa. Tänä vuonna panostin välineisiin vähän enemmän ja kokeilin ensimmäistä kertaa tehdä kransseja myös sisälle. Vielä en kutsuisi itseäni kovin suureksi mestariksi tässä lajissa mutta hitsit, että olikin kivaa puuhaa. Innostuin kranssien tekemisestä ihan kunnolla.



Olin ostanut kaksi isompaa pohjaa ja yhden pienemmän ja materiaalit riittivät niihin juuri sopivasti. Täydensin kaupasta ostettuja materiaaleja oman puutarhan tarjoamilla materiaaleilla. Puuhastelin yhden aamupäivän ja sain valmiiksi kolme kranssia. Yksi kranssi päätyi takan päälle. Tosin huomasin, että siihen olisi sopinut vieläkin isompi kranssi, joten ensi vuonna taidan hankkia vieläkin isomman kranssipohjan. Toinen kranssi päätyi eteiseen. Pienimmän kranssin laitoin makuuhuoneeseen.



Tämä perinne tulee kyllä taatusti jatkumaan meidän perheessä. Vähän harmittaa, ettei aikaa ja materiaalia ollut useampaankin kranssiin. Ensi vuonna sitten suuremmalla arsenaalilla liikenteeseen. Rusetit ja muut ihanuudet jäivät tänä vuonna kokeilematta, joten ensi vuodelle on kyllä paljon vielä kokeiltavaa. Tämä oli todella kivaa puuhaa ja lämpimästi suosittelen kokeilemaan, jos innostusta yhtään löytyy. Itse menin nyt todella simppelillä linjalla. Josko ensi vuonna uskaltautuisi kokeilemaan jotain rohkeampaa tai lähtisi ihan kranssin teko kurssille tätä opettelemaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti