keskiviikko 18. joulukuuta 2019

Luukku 18: Joulusauna

Vietin lapsuudessa ja pitkälle aikuisuuteen kaikki joulut aina mummulassa. Meillä jouluun kuului paljon perinteitä. Yksi perinne jota kaipaan edelleen oli savusaunassa käynti. Savusaunassa on pehmeät löylyt ja sen sijainti keskellä metsää toi siihen ihan oman tunnelmansa. Lapsuudessa käytiin pyörimässä lumihangessa saunomisen välillä ja myöhemmin kuvioihin tuli paljuilu. Mummulan savuaunassa pääsen edelleen käymään mutta koska joulut olemme pojan syntymän jälkeen viettäneet kotona, on täällä tyytyminen omaan saunaan.



Sauna kuuluu siis myös täällä kotona jouluperinteeseen. Koska täällä mennään perinteisellä sähkösaunalla, olen yrittänyt kynttilöillä ja löylytuoksuilla tuoda omaan saunaamme tunnelmaa. Tälle joululle pesin viime viikonloppuna saunan ja kylpyhuoneen ja ne ovatkin ihan valmiina joulusaunan tunnelman luontiin. Vaihdan aattoaamuna vielä puhtaat tekstiilit ja laitan kynttilät valmiiksi.



Saunalla alkaa siis täällä aatto tänäkin jouluna mutta savusaunan sijaan ihan sähkösaunalla. Vaikka en aina ole ollut mikään kovin innokas saunoja, on joulusauna tosiaan aina kuulunut asiaan. Ehkä vielä joskus tulevaisuudessa se savusaunakin kuuluu vielä jouluun.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti