lauantai 21. joulukuuta 2019

Luukku 21: Joulukuusi

Meille tuli viime sunnuntaina kuusi tupaan. Koristeltiin kuusi pojan kanssa keskiviikkona. Tänään kuusi sai vihdoin myös valot, kun miehen kanssa saatiin johtoshow vihdoin aikaiseksi.


Ollaan pari vuotta käyty hakemassa kuusi Plantagenista. Tänä vuonna meille tuli kuusi kotiinkuljetuksena joulukuusiovelle.com:sta. Pari vuotta ollaan ostettu jalokuusi, jossa neulaset pysyvät suomalaista metsäkuusta paremmin. Neulasia niistä onkin tippunut huomattavasti vähemmän kuin tänä vuonna ostetusta metsäkuusesta (vaikka vettä onkin lapattu kuuselle urakalla). Mutta jalokuusessa tuoksu ei ole ollenkaan näin huumaava kuin metsäkuusessa. Jalokuusen oksat kestivät lasipallot huomattavasti paremmin, kun metsäkuusen hentoiset oksat. Molemmissa kuusissa on siis puolensa ja en ainakaan itse osaa sanoa kumpi vaihtoehto olisi parempi.
Tänä vuonna meidän kuusenkoristevarasto on täydentynyt kultaisilla koristeilla pojan pyynnöstä. Hyvä maku tuolla pojalla on ja kuusi on saanut vähän lisää väriä. Hän oli tällä kertaa oikein tyytyväinen kuuseen (viime vuonna oli vähän pettymys, kun kuusi oli koristeltu). Suurin into kuusen koristeluun hiipui tosin hyvin nopeasti ja se koristelu jäi omalle kontolle.Meillä on kovasti joulutouhut meneillään ja tänään on siivoukset ja kauppakäynnit aloitettu. Huomenna jatketaan samaan malliin ja josko tiistaiksi mennessä saataisiin kaikki valmiiksi. Tässä vaiheessa aina pieni tuska iskee päälle mutta kai se tästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti