maanantai 19. joulukuuta 2016

19. joulukuuta

Tänään ihan superhelpon karkin ohje jakoon. Haluaisin kovasti olla mestari leipomaan mutta en todellakaan ole. Mitään kovin monimutkaista ohjetta en jaksa edes yrittää mutta tämän karamellin teko on todella helppoa ja maku suussa sulava. Tässä siis teille jakoon helppo gluteeniton karkkiohje, jota olen tehnyt jouluna tarjottavaksi sekä lahjaksi jo usean vuoden ajan.


Tarvitset karkkien tekoon kananmunan, tomusokeria, minttutippoja ja tummaa suklaata. Omat minttutippani loppuivat keväällä ja kun en löytänyt uusia minttutippoja tilalle, käytin niiden sijaan piparminttutippoja. Makua voi vaihtaa toki muihinkin makuihin oman mieltymyksen mukaan.


Erottele valkuainen ja vaahdota se. Lisää tomusokeria, niin että saat muotoiltavan massan aikaiseksi. Massasta pitäisi saada pyöritettyä palloja. Kananmunan koosta riippuen, yhteen valkuaiseen menee vajaa paketti tomusokeria mutta tarkkaa määrää on vaikea sanoa, sormituntuma on paras ohje. Lisää minttutippoja, niin että maku on kohdillaan. Minttutippoja saatoin laittaa kymmenenkin mutta piparmintusta riitti 4-5 tippaa. Halutessasi voit lisätä myös väriainetta.

Pyörittele massasta pieniä palloja ja paina ne haarukalla litteäksi. Anna kuivua seuraavaan päivään ja lisää suklaa. Alkuperäisen ohjeen mukaan karkeista puolet kastetaan suklaaseen. Itse olen tykännyt ripotella suklaata rennosti päälle sinne tänne, mielestäni karkeista tulee niin kauniimmat. Päälle ripottelin tällä kertaa vielä yhden murskatun karkkitangon mutta korisistelua ei välttämättä edes tarvita sen enempää.Tämä on ihan super helppo ohje ja nämä ovat tosiaan suussa sulavia herkkuja. Toivottavasti osasin ohjeistaa selkeästi, jos haluatte kokeilla näiden herkkujen tekoa. Meillä karkit valmistuivat tänä vuonna pikkujouluihin ja saattaa olla, etten taida enää toista erää valmistaa. Näitä ei nimittäin varmuudella riitä enää aattoon asti, sen verran hyviä ovat.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti