keskiviikko 7. joulukuuta 2016

7. joulukuuta

Instagram ja monet blogit ovat täyttyneet kauniilla ja siroilla eukalyptyksen oksilla tehdyistä kransseista. Kranssit ovat olleet todella kauniita mutta eiväthän nuo kovin pitkäikäisiä ole. Muutamassa blogissa asia oli ratkaistu tekemällä vastaavat kranssit muovikasveilla mutta mielestäni muovia meillä on jo ihan riittämiin, niin en innostunut siitäkään. Olen jo useamman vuoden pyöritellyt kranssiajatusta päässäni ja nyt päätin kokeilla toimisiko oma ajatukseni käytännössä. Ja nyt siis jotain ihan muuta kuin siroa kranssia tiedossa.


Kaksi alpakkalangan loppua pääsivät tähän projektiin. Sukkapuikot heilumaan ja neuleputken tekoon. Parin kokeilun jälkeen päädyin kahdeksaan silmukkaan puikolla ja neljä kierrosta aina yhtä väriä. Neuletta tein niin kauan kuin lankaa riitti ja täytin kranssin vanulla. Päiden ommpelu yhteen ja pitsinauha koko komeuden ympäri. Tämä projekti tuli valmiiksi parissa illassa



Olin suunnitellut alunperin laittavani kranssin ulko-oveen mutta koko oli melko pieni, joten nyt se pääsi vierashuoneen kirjahyllyyn joulua tuomaan. Tällä tekniikalla voi tehdä monen näköistä ja kokoista kranssia, jotka kestävät vuodesta toiseen. Lankojen valinnalla saa jo oman näköisen pohjan kranssille ja koristelulla saa lopputuloksesta ihan oman näköisen. Koristelunkin voi vielä vaihtaa vaikka joka vuosi, jos siltä tuntuu. Helppo projekti, jossa ei kulu liiaksi aikaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti