sunnuntai 4. joulukuuta 2016

4. joulukuuta

Perjantaina meillä oli pojan kanssa koko päivä aikaa puuhailla, kun mies vietti pikkujouluja työporukkansa kanssa. Lauantaina oli sitten meidänkin vuoro päästä pikkujouluilemaan, kun perinteiseen tapaan kokoonnuimme perheeni kanssa yhdessä vanhempieni luona. Me emme enää vietä joulua samassa paikassa, niin meillä on ollut tapana kokoontua ennen joulua porukalla syömään hyvin ja ihan vain olemaan yhdessä.


Tänä vuonna kokeilin uudella ohjeella Pavlovaa, kun resepti kirjaimellisesti tipahti postiluukusta. Tosin erilaisten ruokavammojen takia jouduin ohjetta hieman muokkaamaan. Isäni ei voi käyttää sitruksia, joten täytteestä jätin sen pois ja pähkinöitä ripottelin vain osittain kakun päälle. Keliakiaa sairastavalle siskolleni tämä kakku kuitenkin sopi mainiosti. Täytyy sanoa, että yllättävän hyvin onnistui ohje ensikertalaiselta. Toki kesä aikaan tuoreet marjat tekevät tästä herkusta monin verroin parempaa mutta kyllä nuo pakkasesta otetut pensasmustikat ja vinirypäleetkin toimivat ihan kivasti.



Pavlovan lisäksi tarjolla oli myös joulutorttuja puolukka-kirsikkamarmeladitäytteellä. Täytevalinta oli vahinko mutta yllättävän raikas ja toimiva vaihtoehto luumulle. Tätä täytyy kokeilla toisenkin kerran.


Loppuillalta unohtui kamera laukkuun ja suolaiset piirakat ja salaatit jäivät kuvaamatta mutta hyvin maistui ja mahat pinkeinä tultiin kotiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti